Celler aixala i alcait - Les Clivelles Ranci Dolç 2011

Celler aixala i alcait - Les Clivelles Ranci Dolç 2011

€30,95
Gratis verzending vanaf €150!
Les Clivelles Dolç wordt gemaakt van 100% Carinyena druiven die overrijp geplukt werden. Na het vergisten rijpt het sap gedurende meerdere jaren in een houten vat dat niet wordt bijgevuld. Het hout neemt een deel van het sap op en de zuurstof die daardoor in het vat komt zort voor oxidatie van de wijn (Rancio methode). Hierdoor ontstaan de typische toetsen van noten en de kleur die aan baksteen doet denken. De wijn wordt vervolgens ongefilterd gebotteld. De perfecte wijn bij zwarte chocolade.
Print productfiche
Houdbaarheid
8 tot 10 jaar
Combinatie gerechten
Dé perfecte wijn bij zwarte chocolade. De beste combinatie bleek die met een zwarte fondant uit Ecuador (71%) te zijn. Met dit type chocolade kunnen we spreken van een perfecte harmonie tussen de subtiel kruidige toetsen van de chocolade en de zacht notensmaak in de wijn. De aciditeit in de wijn zorgt voor de welkome fraicheur. Het paaseitje in de surprise box werd speciaal voor deze wijn gemaakt van 100% Ecuador (71%) door chocolatier Stijn Vanhoutte!!
Algemene info domein
Jordi Aixala is de trotse eigenaar van een aanzienlijk aantal hectaren wijngaard in de kwaliteits regio Priorat. Jordi verkoopt een groot deel van zijn druiven aan andere productenten, waaronder ook aan Mas Alta, eigendom van Belgen. Van de druiven die hij voor zichzelf houdt maakt hij een aantal verschillende cuvées met karakter en typiciteit.
Rijpingsmethode
Gerijpt in tweede jaars barrique
Product soort
Wijn
Kleur
Rood
Land
Spanje
Regio
Catalunya
Producent
Aixala I Alcait
Appelatie
Priorat DOC
Jaargang
2011
Type
Vol Nootachtig gelaagd
Flesformaat
50cl
Druivensoort
Carignan
Mousserend/Stil
Stil
Droog/Zoet
Zoet
Teeltmethode
Biologisch

alle prijzen inclusief btw. en indicatief zolang niet ingelogd