Celler Clua - Mil.lenium - 2018

Celler Clua - Mil.lenium - 2018

€22,50
Gratis verzending vanaf €150!
Mil.lenium is de topwijn van de Celler Clua. Het is een blend van Garnatxa Negra, Cabernet Sauvignon en Syrah die vergist op een gecontroleerde temperatuur van 27°C gedurende 25 dagen in inox tanks. Na de vergisting rijpt de wijn voor 12 maand in gebruikte (2de jaars en 3de jaars) Frans eiken vaten. De wijn wordt vervolgens gebotteld en blijft nog 1 jaar in de fles op het domein om verder te versmelten.
De kleur van Mil.lenium is intens kersenrood met in zijn jeugd paarse tinten. De aroma's gaan zeer breed van zwarte en rode bessen over rijper fruit zoals pruim naar elegant getoast en minerale toetsen. Door de rijping in vat en in de fles zijn de tannines en de zuren in deze wijn zeer mooi versmolten. Een voorbeeld van een zeer volledige, technisch perfect uitgevoerde wijn.
Print productfiche
Algemene info domein
Het wijngoed van Xavier Clua bevindt zich in het zonnige Vilalba dels Arcs in de regio Terra Alta. Hij behoort tot de 4de generatie van wijnmakers in de familie Clua. Vroeger werden van hun wijngaarden wijnen gemaakt die ‘en vrac’ verkocht werden aan de lokale cooperatieve. Hier kwam in 1995 verandering in. Vanaf toen werd resoluut gekozen voor eigen botteling van kwaliteitswijnen. Ondertussen is Xavier getrouwd met Rosa Domenecht, eveneens een getalenteerde oenologe. In 2006 werd hun gezamelijke droom werkelijkheid door de bouw van een moderne en hoogtechnologische wijnmakerij. Dag na dag gebruiken de Clua’s hun kennis en passie om hun producten die hen zo nauw aan het hart liggen nog te verbeteren. Zelfs tot in het nabijgelegen en gekende priorat zijn collega wijnmakers geïntigreerd door de uitzonderlijke elegantie die de wijnen van de Clua's tonen.
Rijpingsmethode
Cuve Inox
Product soort
Wijn
Kleur
Rood
Land
Spanje
Regio
Catalunya
Producent
Celler clua
Appelatie
Terra Alta DO
Jaargang
2018
Type
Bewaarwijn Kruidig Rijk
Flesformaat
75cl
Druivensoort
Cabernet Sauvignon Garnacha Negra Syrah
Mousserend/Stil
Stil
Droog/Zoet
Droog
Teeltmethode
Conventioneel

alle prijzen inclusief btw. en indicatief zolang niet ingelogd