Château du Cèdre - Le Cèdre - 2018

Château du Cèdre - Le Cèdre - 2018

€36,90
Gratis verzending vanaf €150!
De grootse "Le Cèdre" is een uiterst volle wijn met een uitzonderlijke fruitigconcentratie. Hij bestaat voor 100% uit Malbec van 30 tot 50 jaar oud. Het rendement bedraagt slechts 27hl/ha. Pascal Verhaeghe's voortdurende zoektocht naar de ideale rijping en vinificatie van de Malbec-druif, maken dat zijn wijnen een internationale, gereputeerde status hebben gekregen.
Print productfiche
Houdbaarheid
Deze wijn heeft een potentieel van minstens 10 jaar
Algemene info domein
Met Château du Cèdre brengen wij één van de beroemdste domeinen uit Zuid-West Frankrijk. Het Château beschikt over uitstekende leem-kalk bodems met delen ronde keien (deze hebben een goede thermische en hygrometrische werking) en zand. Door een biodynamische bewerking zijn de wijngaarden zeer levendig. Een korte snoei en een goede rendement-rijpheidcontrole zorgen voor een optimale expressie van de Malbec-druif.
Vinificatie info
Na manuele oogst worden de druiven ontrist en gekneusd. Dan gaat de wijn voor 40 dagen in de cuve en wordt pigeage toegepast (onderdompelen van de druivenschillen). De malolactische gisting gebeurt in barrique van Franse eik waarvan 80% nieuwe vaten en 20
Rijpingsmethode
Gerijpt op vat (barrique)
Product soort
Wijn
Kleur
Rood
Land
Frankrijk
Regio
Sud-ouest
Producent
Château du cèdre
Appelatie
Cahors AOC
Jaargang
2018
Type
Gestructureerd Krachtig Rijk
Flesformaat
75cl
Druivensoort
Malbec
Mousserend/Stil
Stil
Droog/Zoet
Droog
Teeltmethode
Biologisch

alle prijzen inclusief btw. en indicatief zolang niet ingelogd