Clos Lapeyre - Jurançon Sec 2020

Clos Lapeyre - Jurançon Sec 2020

€12,60
Gratis verzending vanaf €150!

Deze Jurancon sec wordt gemaakt van Gros Manseng. De druiven zijn afkomstig van de wijngaard Herrua in de buurtgemeente Saint-Faust. Ook voor deze droge cuvée worden de druiven laat in staat van volledige rijpheid geplukt. Rijpe druiven zorgen voor rijkere wijnen en de gros manseng behoud gemakkelijk zijn zuren die zorgen voor de nodige fracheur. Na pneumatisch persen wordt de wijn vergist in inox tanks. Ook voor het rijpen blijft de wijn in deze tanks met behoud van de gist (les lies). De gistcellen worden regematig opgeroerd om de wijn meer structuur te geven, maar tevens om hem te beschermen tegen oxidatie en om zo zijn zuiver karakter te behouden.

Een expressief fruitige neus met toetsen van citrus, witte perzik en hazelnoot. Pittig fruit in de mond met veel fraicheur en een zuivere minerale toets in de afdronk. Mooie lengte!


Print productfiche
Houdbaarheid
3 à 4 jaar
Combinatie gerechten
Lekker bij schaaldieren, oosterse visbereidingen (curry, safraan, ...), geitekaas (brébis), charcuterie
Algemene info domein
Op zijn 17 ha grote domein in het centrum van de appelatie Jurançon maakt Jean-Barnard Larrieu zijn minerale droge en loepzuivere zoete wijnen van de Manseng druif. De wijngaarden liggen in Chapelle La Rousse, zeer centraal in de appelatie Jurançon en ze zijn aangeplant in terrasbouw met een expositie op het zuiden. Alle wijngaarden worden biologisch bewerkt. De witte wijnen van Clos Lapeyre behoren tot de absolute top van Jurançon en zijn iconisch voor het Franse Zuid-Westen.
Vinificatie info
Onmiddellijke persing. Vergisting en rjiping in cuve inox
Rijpingsmethode
Cuve inox
Product soort
Wijn
Kleur
Wit
Land
Frankrijk
Regio
Jurançon
Producent
Clos Lapeyre
Appelatie
Jurançon Sec AOP
Jaargang
2020
Type
Elegant Pittig Vol
Flesformaat
75cl
Druivensoort
Gros manseng
Mousserend/Stil
Stil
Droog/Zoet
Droog
Teeltmethode
Biodynamie

alle prijzen inclusief btw. en indicatief zolang niet ingelogd