Clos Lapeyre - Magendia Jurançon Moelleux 2017

Clos Lapeyre - Magendia Jurançon Moelleux 2017

€23,35
Gratis verzending vanaf €150!
Dit is sinds 2001 de nieuwe benaming van de cuvée Sélection. De Magendìa komt van het woord magiër in het Occitaans. "Om de magendia te loven", betekent alleen de trossen of delen van trossen nemen die het maximum aan ingedroogde druiven dragen.

Deze druiven worden in november geplukt, meestal in twee, drie of vier tries (doorgangen in de wijngaard); de laatste vinden in sommige jaren in december plaats. De gouden en verschroeide druiven zijn dan gedeeltelijk verdord en ze hebben wat van hun water verloren. De andere bestanddelen, met name suikers en zuren, zijn geconcentreerd dankzij het goede weer en de werking van de warme zuidelijke winden: dit is het mysterie van de passerillage. Het persen gebeurt in een lange cyclus, het sap is moeilijker te extraheren.Print productfiche
Houdbaarheid
10 jaar
Combinatie gerechten
Algemene info domein
Op zijn 17 ha grote domein in het centrum van de appelatie Jurançon maakt Jean-Barnard Larrieu zijn minerale droge en loepzuivere zoete wijnen van de Manseng druif. De wijngaarden liggen in Chapelle La Rousse, zeer centraal in de appelatie Jurançon en ze zijn aangeplant in terrasbouw met een expositie op het zuiden. Alle wijngaarden worden biologisch bewerkt. De witte wijnen van Clos Lapeyre behoren tot de absolute top van Jurançon en zijn iconisch voor het Franse Zuid-Westen.
Vinificatie info
Rijpingsmethode
Product soort
Wijn
Kleur
Wit
Land
Frankrijk
Regio
Jurançon
Producent
Clos Lapeyre
Appelatie
Jurançon Moelleux AOP
Jaargang
2017
Type
Exotisch Finesserijk Rijk
Flesformaat
75cl
Druivensoort
Petit Manseng
Mousserend/Stil
Stil
Droog/Zoet
Zoet
Teeltmethode
Biodynamie

alle prijzen inclusief btw. en indicatief zolang niet ingelogd