Domaine de l'Hortus - Grande cuvée blanc - 2020

Domaine de l'Hortus - Grande cuvée blanc - 2020

€26,10
Gratis verzending vanaf €150!
De Grande Cuvée is de topwijn van het domein. Hij wordt gemaakt van de oudste wijnstokken. De assemblage bestaat uit Chardonnay (70%) en Viognier (30%). Het rendement bedraagt 35 hl/ha, wat laag is. Er heerst hier een vochtig en relatief fris mediterraan klimaat. De bodem bestaat overwegend uit bruine kalk. De helling bedraagt tussen de 10% en 20% en de hoogte tussen 150 en 200 meter.
Print productfiche
Houdbaarheid
De wijn kan nu al gedronken worden maar zal baat hebben bij een 3-tal jaar kelderrust. Hij heeft het potentieel om 10 jaar te bewaren.
Combinatie gerechten
Deze wijn past zeer goed bij vissoorten zoals tarbot of griet.
Algemene info domein
Jean Orliac is de kleinzoon van een wijnbouwer. Zijn overtuiging dat het mogelijk moet zijn om in de Languedoc grootse wijn te maken ligt aan de oorsprong van het ontstaan van Domaine de l’Hortus. Jean en Marie-Thérèse installeerden zich in het begin van de jaren 70 in Fambétou, gelegen tussen de bergen Pic Saint Loup en Hortus, binnen de appelatie Pic Saint Loup. Alles was er om topwijn te maken: mooie expositie, perfecte hoogteligging, arme gronden,… De wijngaard is beplant met zowel witte als rode druivensoorten en men maakt hier zowel witte, rosé als rode wijnen. De productie van Domaine de l’Hortus behoort tot de kwalitatieve top van de Languedoc.
Vinificatie info
Na het persen van de druiven wordt het sap vergist op vaten van franse eik. Dit resulteert in een rijke witte wijn in de stijl van grote Bourgognes.
Product soort
Wijn
Kleur
Wit
Land
Frankrijk
Regio
Languedoc
Producent
Domaine de l'hortus
Appelatie
Vin de Pays du Val de Montferrand
Jaargang
2020
Type
Rijk en complex
Druivensoort
Chardonnay Viognier
Mousserend/Stil
Stil
Teeltmethode
Conventioneel

alle prijzen inclusief btw. en indicatief zolang niet ingelogd