Domaine des Schistes - Casot d'En Gora Blanc 2021

Domaine des Schistes - Casot d'En Gora Blanc 2021

€18,35
Gratis verzending vanaf €150!

 Op een terroir van mergel en leisteen op een hoogte van 250m worden oude witte grenache stokken geoogst voor deze Casot d'En Gora. Er wordt geassembleerd met wat Grenache gris en Macabeu. Het sap van deze druiven wordt vergist en gerijpt in foeders van 2000 liter uit Oostenrijkse eik. Deze eiksoort zorgt voor een zeer elegante houttoets en voor een perfecte harmonie in de wijn. Na nog 10 maand in deze vaten te hebben gerijpt wordt de wijn gebotteld. 

We zien wijn met een licht gele kleur, geuren van witte bloemen, wit steenfruit en tropisch fruit, ondersteund door een frisse kruidigheid. Mondvullend en rijk in de mond met een goede concentratie en smaaklengte. Alles blijft mooi fris door minerale invloeden en fijne zuren. Zeer mooie gastronomische wijn!


Print productfiche
Houdbaarheid
5 jaar
Combinatie gerechten
visgerechten in room of boter, risotto met truffel, hoevekip met tomaat en provencaalse kruiden, ...
Website
domainedesschistes.com
Algemene info domein
De wijngaarden van het domaine des Schistes vormen een amfitheater naar de Middelandse zee, in het noorden afgebakend door het massief van Corbières en in het zuiden door de Pyreneeën. Hier, in de vallée de l’Agly op de gemeentes Estagel, Tautavel en Maury, bestaat een grote diversiteit aan bodemsoorten en exposities. Dat zorgt voor verschillende microclimaten die het mogelijk maken om wijnen met zeer diverse persoonlijkheden te maken. De schist of leisteenbodems die zowat overal terug komen geven de wijnen uit dit zeer warme klimaat een typische mineraliteit die zorgt voor fraicheur. Domaine des Schistes toont het grote potentieel van de wijnen van de Roussillon.
Vinificatie info
De druiven worden na de oogst onmiddellijk geperst en het sap wordt vergist in barrique van Oostenrijkse eik
Rijpingsmethode
Foeders van Oostenrijkse eik
Product soort
Wijn
Kleur
Wit
Land
Frankrijk
Regio
Roussillon
Producent
Domaine des Schistes
Appelatie
Côtes de Roussillon
Jaargang
2021
Type
Finesserijk Kruidig Rijk
Flesformaat
75cl
Druivensoort
Grenache blanc Grenache gris Macabeu
Mousserend/Stil
Stil
Droog/Zoet
Droog
Teeltmethode
Biologisch

alle prijzen inclusief btw. en indicatief zolang niet ingelogd