Domaine des Schistes - Essencial Rouge MAGNUM 2020

Domaine des Schistes - Essencial Rouge MAGNUM 2020

€26,60
Gratis verzending vanaf €150!
Essencial rouge is een assemblage van Grenache noir, carignan en Lladoner Pelut. Deze laatste variëteit is een mutatie van Grenache noir en heeft veel gelijkaardige kenmerken. De wijngaarden bevinden zich op zuidelijk gerichte wijngaarden in de gemeente Tautavel. De ondergrond bestaat uit mergel en leisteen. Op deze bodems rijpen de druiven vroeger en dat zorgt voor een elegante wijn met toetsen van rood fruit (cassis). Essencial is vol, levendig en zeer evenwichtig. In de zomer kan hij perfect gekoeld gedronken worden.
Print productfiche
Houdbaarheid
3-4 jaar
Combinatie gerechten
barbeque, kalfsvlees met tomaat
Website
domainedesschistes.com
Algemene info domein
De wijngaarden van het domaine des Schistes vormen een amfitheater naar de Middelandse zee, in het noorden afgebakend door het massief van Corbières en in het zuiden door de Pyreneeën. Hier, in de vallée de l’Agly op de gemeentes Estagel, Tautavel en Maury, bestaat een grote diversiteit aan bodemsoorten en exposities. Dat zorgt voor verschillende microclimaten die het mogelijk maken om wijnen met zeer diverse persoonlijkheden te maken. De schist of leisteenbodems die zowat overal terug komen geven de wijnen uit dit zeer warme klimaat een typische mineraliteit die zorgt voor fraicheur. Domaine des Schistes toont het grote potentieel van de wijnen van de Roussillon.
Vinificatie info
Ontristing van de druiven, macératie van 10 dagen met zachte onderdompeling van de druiven om geen harde tannines te extrageren. Malolactische gisting.
Rijpingsmethode
Cement cuve zonder gebruik van sulfiet
Product soort
Wijn
Kleur
Rood
Land
Frankrijk
Regio
Roussillon
Producent
Domaine des Schistes
Appelatie
Côtes de Roussillon Villages AOP
Jaargang
2020
Type
Elegant Kruidig
Flesformaat
150cl
Druivensoort
Carignan Grenache Lladoner pelut
Mousserend/Stil
Stil
Droog/Zoet
Droog
Teeltmethode
Biologisch

alle prijzen inclusief btw. en indicatief zolang niet ingelogd