Domaine des Schistes - Muscat de Rivesaltes Joia 2021

Domaine des Schistes - Muscat de Rivesaltes Joia 2021

€18,40
Gratis verzending vanaf €150!
Een zeer mooie, aromatisch assemblage van Muscat à Petit Grains en Muscat d'Alexandrie. De druiven zijn afkomstig van Oost tot Zuidelijk gelegen wijngaarden op de hellingen van mergel en schist (leisteen) in Tautavel. De druiven worden vergist met de schil. We kunnen dus van een 'Oranje wijn' spreken. Dit procédé zorgt voor extra grip en volheid in de wijn. De gisting wordt gestopt door het toevoegen van alcohol in de vorm van een distillaat van druiven. Hierdoor behoudt de wijn een deel van zijn natuurijke suikers waardoor hij zoet blijft. Het resultaat is een originele Muscat de Rivesaltes van zeer hoge kwaliteit!
 

Print productfiche
Houdbaarheid
5 jaar
Combinatie gerechten
Aperitief, desserts met wit en geel fruit, gebak, kazen, ...
Website
domainedesschistes.com
Algemene info domein
De wijngaarden van het domaine des Schistes vormen een amfitheater naar de Middelandse zee, in het noorden afgebakend door het massief van Corbières en in het zuiden door de Pyreneeën. Hier, in de vallée de l’Agly op de gemeentes Estagel, Tautavel en Maury, bestaat een grote diversiteit aan bodemsoorten en exposities. Dat zorgt voor verschillende microclimaten die het mogelijk maken om wijnen met zeer diverse persoonlijkheden te maken. De schist of leisteenbodems die zowat overal terug komen geven de wijnen uit dit zeer warme klimaat een typische mineraliteit die zorgt voor fraicheur. Domaine des Schistes toont het grote potentieel van de wijnen van de Roussillon.
Vinificatie info
Manuele oogst op het moment dat de druiven een potentieel van 14,5 à 15° hebben. De druiven worden gekneust maar niet ontrist in de gistingstank gedaan. Spontane gisting in cuve inox aan 20 tot 23°C gedurende een 10 tal dagen. Daarna wordt er geperst en mutatie volgt na de persing voor de muscat à petits grains. De muscat d'alexandrie wordt gemuteerd voor de gisting (mutage sur grains). Muteren is het toevoegen van, in dit geval, een zuivere alcohol bio gecertifieerd.
Rijpingsmethode
sur lies in een gesloten inox vat om oxidatie te vermijden
Product soort
Wijn
Kleur
Wit
Land
Frankrijk
Regio
Roussillon
Producent
Domaine des Schistes
Appelatie
Muscat de Rivesaltes VDN AOP
Jaargang
2020
Type
Fruitig Aromatisch
Flesformaat
75
Druivensoort
Mousserend/Stil
Stil
Droog/Zoet
Zoet
Teeltmethode
Biologisch

alle prijzen inclusief btw. en indicatief zolang niet ingelogd