Domaine la Monardière - Les 2 Monardes - 2019 MAGNUM

Domaine la Monardière - Les 2 Monardes - 2019 MAGNUM

€32,55
Gratis verzending vanaf €150!
Dit is de meest representatieve wijn van het domein. Het doel is om een wijn te maken met de typische kruidigheid van Vacqueyras, mooi bespeeld door fruit, kracht en elegantie. Het is een evenwichtige wijn die bestaat uit een assemblage van Grenache en Syrah.
Print productfiche
Houdbaarheid
De complexiteit en smaakdiepte zorgen ervoor dat de wijn 4 tot 5 jaar kelderrust kan verdragen, maar niets verbiedt om deze wijn nu al te degusteren bij een wildstoofpot, bij rundsvlees op zijn provençaals, of bij gerijpte kazen.
Algemene info domein
La Monardière is een domein in Vacqueyras, in het hart van de Zuidelijke Rhône vallei. De eigenaars en wijnmakers zijn Christian Vache, zijn vrouw Martine en hun zoon Damien. Het domein telt in totaal 17 hectaren wijngaarden in de appelatie Vacqueyras en 3 hectaren in Vin de Pays de Vaucluse. De aanplant bestaat uit Grenache Noir (60% van de wijngaard), Syrah, Mourvèdre en Cinsault voor rood en rosé. De witte wijn wordt gemaakt van Roussanne, Grenache Blanc, Viognier en Clairette. Veel aandacht voor het onderhoud van oude wijnstokken en beperking van de rendementen zijn hier de garanties voor wijnen van zeer hoge kwaliteit. Respect voor het leven in de grond en onderhoud van de biodiversiteit zorgen voor wijnen met een mooie terroirexpressie. Sinds 2011 zijn alle wijngaarden gecertifieerd als biologisch. Alle druiven worden met de hand geoogst. Er worden onder appellatie Vacqueyras zowel witte, rosé als rode wijnen geproduceerd.
Rijpingsmethode
Foeders (Demi-muids)
Product soort
Wijn
Kleur
Rood
Land
Frankrijk
Regio
Vallée du Rhône
Producent
Domaine la monardière
Appelatie
Vacqueyras AOP
Jaargang
2018
Type
Elegant Kruidig Vol
Flesformaat
150cl
Druivensoort
Grenache Syrah
Mousserend/Stil
Stil
Droog/Zoet
Droog
Teeltmethode
Biologisch

alle prijzen inclusief btw. en indicatief zolang niet ingelogd