Domaine Oenops - Xinomavro 2019

Domaine Oenops - Xinomavro 2019

€23,00
Gratis verzending vanaf €150!

De Xinomavro druiven voor deze wijn zijn afkomstig uit verschillende regios in het noorden van Griekenland, nl Naoussa, Rapsani, and Goumenissa en Amyndeo. De wijnen worden vergist met indogene gist in beton cuves. De wijn rijpt vervolgens nog enkele maanden in deze cuves en wordt dan ongefilterd gebotteld.

In het glas krijgen we een heldere robijnkleurige wijn. De neus verraad aroma's van zwarte kersen, tabac, viooltjes en sous-bois, samen met meer kruidige toetsen van lavendel en tijm. In de mond komen de kersentoetsen terug samen met de fijne kruiden. De wijn is gemiddeld van kracht en wordt ondersteund door een prachtige tanninestructuur die zo typisch is voor xinomavro. Alles wordt perfect in balans gehouden door verfrissende zuren die nazinderen in de afdronk. Wijnen van Xinomavro worden weleens vergeleken met Barolo.


Print productfiche
Houdbaarheid
3 - 5 jaar
Combinatie gerechten
Kazen, kruidige oosterse keuken, in olijfolie gebraiseerde groenten
Algemene info domein
Oenops is een wijnproject dat Nikos Karatzas in 2015 opgestart heeft.Het is de nieuwse wijnmakerij in de regio van de stad Drama in Macedonië, in het noorden van Griekenland. Het doel van Nikos is om wijnen te maken van top kwaliteit, gebruik makend van methodes die al eeuwenlang hun succes bewezen hebben. De cuvées worden in kleine volumes gevinifieerd. De wijngaarden en druiven voor het maken van deze wijnen worden door Nikos persoonlijk geselecteerd in diverse regio's. Het resultaat is een prachtig portfolio van unieke wijnen die duidelijk de knowhow van hun maker en de terroirs vanwaar de wijnen komen weerspiegelen.
Vinificatie info
Vergisting adhv indogene gisten in betonnen cuves. Rijping in beton.
Rijpingsmethode
Amfora
Product soort
Wijn
Kleur
Rood
Land
Griekenland
Regio
Noord Griekenland
Producent
Oenops wines
Appelatie
Varietal red wine
Jaargang
2019
Type
Finesserijk en verfijnd Kruidig
Flesformaat
75cl
Druivensoort
Xinomavro
Mousserend/Stil
Stil
Droog/Zoet
Droog
Teeltmethode
Biodynamie

alle prijzen inclusief btw. en indicatief zolang niet ingelogd