Generazione Alessandro - Etna bianco Trainara 2019

Generazione Alessandro - Etna bianco Trainara 2019

€20,30
Gratis verzending vanaf €150!
Traniare is een Etna Bianco samengesteld uit 80% carricante en 20% catarratto. De wijngaarden groeien op vulkanische zandbodems op de flanken van de Etna. Het oogsten gebeurt in de koelte van de echtend en druiven worden onmiddellijk ontrist en gekneusd om de gisting vervolgens te starten. Het gisten gebeurt op lage temperatuur (15°C) gedurende 20 dagen. Vervolgens rijpt de wijn verder in een inox cuve op zijn gistcellen (sur lies) gedurende 10 maand.
Dit resulteert in een licht stogele wijn met frisse toetsen van limoengras, kruidigheid die doet denken aan tijm, salie en munt en een mooie minerale impressie. Het is een wijn die zeer mooi de terroirexpressie van de wijngaarden rond de etna weerspiegelt. 
Print productfiche
Houdbaarheid
5 jaar
Combinatie gerechten
Visgerechten met tomaat, olijfolie en kruiden.
Algemene info domein
Generazione Alessandro is het ambitieuze project van de jonge generatie van het familiale wijndomein Alessandro di Camporeale, met wie we al jaren een mooie samenwerking hebben. De twee neven Benedetto en Benedetto en hun nicht Anna delen de passie voor hun land en werden sterk geïnspireerd door de wijnen die afkomstig zijn van de vulkanische bodem op de flanken van de Etna. Ze startten er een ambitieus project om wijnen te maken met uitgesproken identiteit. Hier zit potentieel!!
Vinificatie info
Druiven worden in de koelte geplukt, onmiddellijk ontrist en gekeusd. Vervolgens vergist op lage temperatuur in inox tanks. De wijn rijpt nog 10 maand verder op zijn gistcellen voor het bottelen.
Rijpingsmethode
cuve inox, sur lies
Product soort
Wijn
Kleur
Wit
Land
Italië
Regio
Etna
Producent
Generazione Alessandro
Appelatie
Etna Bianco DOC
Jaargang
2019
Type
Finesserijk Mineraal
Flesformaat
75cl
Druivensoort
Carricante Cattarato
Mousserend/Stil
Stil
Droog/Zoet
Droog
Teeltmethode
Conventioneel

alle prijzen inclusief btw. en indicatief zolang niet ingelogd