NIEUW
Heras Cordon - Rioja Crianza Vendimia Seleccionada 2018

Heras Cordon - Rioja Crianza Vendimia Seleccionada 2018

€15,25
Gratis verzending vanaf €150!

De druiven voor de Vendimia Seleccionada zijn afkomstig van de subregios Rioja Alavese en Rioja Alta.
80% Tempranillo wordt geassembleerd met 10% Mazuelo en 10% Graciano. Ze worden met de hand geplukt en in kleine bakjes van 20 kg. De vergisting gebeurt met autochtone gisten in een inox cuve. De wijn wordt dagelijks over de schil gepompt voor een zachte extractie. Na de vergisting volgt ook de malolactische gisting in deze cuve.
Vervolgens wordt de wijn overgepompt in vaten van Amerikaase eik om daar nog 13 maand verder te rijpen.
Het resultaat is een Rioja in een autentieke stijl, gemaakt met passie, hard werken en secure technologie.
Volgens de bekende wijncriticus Tim Atkins is deze wijn zowat het beste wat prijs/kwaliteit in de Rioja regio te vinden is!


Print productfiche
Houdbaarheid
5 jaar
Combinatie gerechten
Zeer breed inzetbaar: Carpaccio, charcuterie, antipasti, kazen, stoofschotels, gegrild vlees, wild.
Algemene info domein
Met trots stel ik jullie de prachtige Rioja wijnen van Heras Cordon voor. Het domein is sinds het einde van de 19de eeuw in handen de familie Heras Cordon. De wijnmakerij was toen gelegen in Lapuebla de Labarca in de regio Rioja Alavesa. De grootste groei kende Heras Cordon in de jaren 70. Ze profiteerden toen mee van de modernisatie in het wijnmaken in Rioja. Het was toen dat het recept voor hun Crianza en Reserva wijnen ontwikkeld en dat Amerikaanse en Franse eiken vaten hun intrede deden. In de jaren 80 startten de huidige eigenaars met het telen van druivelaars en zij zijn met die activiteit op vandaag een benchmark! De stijl van de wijnen van Heras Cordon zou je kunnen omschrijven als traditioneel maar met de focus op topkwaliteit. In de wijngaarden wordt biologisch gewerkt. Er worden enkel autochtone druivenrassen gebruikt. Voor wit is dat Viura en voor rood Tempranillo, Mazuelo en Graciano. Vergisting gebeurt met autochtone gisten. Alle rode wijnen rijpen op houten vaten van Amerikaanse en Franse eik. Dit resulteert in karaktervolle rioja's met een authentiek karakter en een groot bewaarpotentieel!
Vinificatie info
Vergisting in cuve inox met autochtone gisten. Malolactische gisting in dezelfde cuve. Rijping van 13 maand in barriques van Amerikaase eik.
Rijpingsmethode
13 maand Amerikaase eik
Product soort
Wijn
Kleur
Rood
Land
Spanje
Regio
Rioja
Producent
Heras Cordon
Appelatie
Rioja DOC
Jaargang
2018
Type
Elegant Vol
Flesformaat
75cl
Druivensoort
Graciano Mazuelo Tempranillo
Mousserend/Stil
Stil
Droog/Zoet
Droog
Teeltmethode
Biologisch

alle prijzen inclusief btw. en indicatief zolang niet ingelogd