Il Falchetto - Moscato d'Asti Canelli 'Tenuta del Fant' - 2018 37,5cl

Il Falchetto - Moscato d'Asti Canelli 'Tenuta del Fant' - 2018 37,5cl

€8,10
Gratis verzending vanaf €150!

Voor deze moscato d’asti worden enkel die druiven geselecteerd met een goudgele kleur en perfecte rijpheid. De wijn wordt niet volledig vergist waardoor er natuurlijke restsuiker over blijft. Door de vergisting in een gesloten vat neemt de wijn CO² op waardoor er een fijne parling ontstaat. Het resultaat is een originele fruitige zoete wijn met veel smaakdiepte en een goede fraicheur. Schenk heb bij desserts met wit (appel, peer) en geel (mango, passievrucht, abrikoos) fruit. Hij doet het ook perfect bij cake.


Print productfiche
Houdbaarheid
2-4 jaar
Combinatie gerechten
Moscato wordt gedronken als aperitief, maar misschien is hij nog beter bij desserts met wit of geel fruit (appel, perzik, banaan, ...)
Algemene info domein
De familie Forno is sinds generaties actief in de wijnbouw. Documenten tonen aan dat zij reeds in 1600 hun landgoed Il Falchetto in Santo Stefano Belbo in bezit hadden. Nu zijn het de broers Giorgio, Fabrizio en Adriano die het bedrijf leiden. Vandaag is Il Falchetto een wijnmakerij die gebruik maakt van de meest vooruitstrevende uitrusting voor het verwerken en vergisten van de druiven. Daarbij blijven traditie en respect voor het land zeer belangrijk. De Forno’s bezitten momenteel 3 verschillende domeinen in de Langhe regio en 3 in de heuvels van Monferrato. Op deze wijngaarden worden 9 verschillende druivenrassen verbouwd die typisch zijn voor de regio.
Vinificatie info
Gisting in een gesloten inox cuve (cuve close)
Rijpingsmethode
Cuve Inox
Product soort
Wijn
Kleur
Wit
Land
Italië
Regio
Piemonte
Producent
Il falchetto
Appelatie
Moscato d'Asti DOCG
Jaargang
2018
Type
Kruidig en fruitig Fruitig en aromatisch Elegant Bloemig
Flesformaat
37,5cl
Druivensoort
Muscat
Mousserend/Stil
Stil
Droog/Zoet
Zoet
Teeltmethode
Conventioneel

alle prijzen inclusief btw. en indicatief zolang niet ingelogd