Il Falchetto - Pinot Nero - 2018

Il Falchetto - Pinot Nero - 2018

€18,40
Gratis verzending vanaf €150!
Pinot noir, de druif die zorgt voor de grote rode wijnen in Bourgogne, wordt sinds lange tijd ook verbouwd in Piemonte. Soms wordt pinot noir zelfs vergeleken met Nebbiolo, het ras dat afkomstig is uit Piemonte en zorgt voor Barolo en Barbaresco. De vergelijking zit hem vooral in het feit dat het beiden druiven zijn die het moeten hebben van hun finesse en hun bedwelmend rijke aroma.
Print productfiche
Houdbaarheid
Drink deze pinot noir binnen de komende 5 jaar.
Combinatie gerechten
Solo doet het uitstekend bij pluimwild (duif, fazant), maar ook rood vlees kan hij perfect aan.
Algemene info domein
De familie Forno is sinds generaties actief in de wijnbouw. Documenten tonen aan dat zij reeds in 1600 hun landgoed Il Falchetto in Santo Stefano Belbo in bezit hadden. Nu zijn het de broers Giorgio, Fabrizio en Adriano die het bedrijf leiden. Vandaag is Il Falchetto een wijnmakerij die gebruik maakt van de meest vooruitstrevende uitrusting voor het verwerken en vergisten van de druiven. Daarbij blijven traditie en respect voor het land zeer belangrijk. De Forno’s bezitten momenteel 3 verschillende domeinen in de Langhe regio en 3 in de heuvels van Monferrato. Op deze wijngaarden worden 9 verschillende druivenrassen verbouwd die typisch zijn voor de regio.
Vinificatie info
De Solo Pinot Nero wordt gemaakt van 100% Pinot Noir. De wijn wordt vergist op cuve inox en rijpt daarna 10 maand op barriques van Franse eik.
Rijpingsmethode
Gerijpt op vat (barrique)
Product soort
Wijn
Kleur
Rood
Land
Italië
Regio
Piemonte
Producent
Il falchetto
Appelatie
Monferrato Rosso DOC
Jaargang
2018
Type
Elegant Fruitig Vol
Flesformaat
75cl
Druivensoort
Pinot Noir
Mousserend/Stil
Stil
Droog/Zoet
Droog
Teeltmethode
Conventioneel

alle prijzen inclusief btw. en indicatief zolang niet ingelogd