La Rasina - Rosso di Toscana - 2020

La Rasina - Rosso di Toscana - 2020

€9,95
Gratis verzending vanaf €150!
Deze rosso weerspiegelt perfect het karakter van de sangiovese druif. Sangiovese is de belangrijkste rode variëteit van Centraal Italië en ligt aan de basis van grote wijnen zoals Chianti Classico, Brunello di Montalcino en Vino Nobile di Montepulciano.
Print productfiche
Houdbaarheid
Drink deze rosso nu of binnen de twee komende jaren.
Combinatie gerechten
Deze wijn komt perfect tot zijn recht bij pasta´s met een saus op basis van tomaat. Ook harde kazen zoals pecorino of parmiggiano zijn perfecte combinaties.
Algemene info domein
La Rasina is al verschillende generaties het eigendom van de familie Mantengoli, een wijnmakersfamilie uit Montalcino. Het gaat hem hier om lokale wijnboeren en dus niet om investeerders die geen link hebben met de lokale gewoontes. De jonge oenoloog Marco Mantengoli maakt enkele prachtige wijnen van de Sangiovese Grosso (Brunello). Hij is in het bezit van een van de betere terroirs op het noordelijk deel van de appelatie. Hier worden wijnen gemaakt met focus op fruit en elegantie. Hij krijgt bij de vinificatie steun van consultant-oenoloog Paolo Gaciorgna. Dit is een van de grote namen in de hedendaagse Toscaanse wijnkultuur. Hij haalt als geen ander het fruit uit de Sangiovese-druif.
Rijpingsmethode
Cuve Inox
Product soort
Wijn
Kleur
Rood
Land
Italië
Regio
Toscanië
Producent
La rasina
Appelatie
Rosso di Toscana DOC
Jaargang
2020
Type
Elegant Fruitig Vol
Flesformaat
75cl
Druivensoort
Sangiovese
Mousserend/Stil
Stil
Droog/Zoet
Droog
Teeltmethode
Conventioneel

alle prijzen inclusief btw. en indicatief zolang niet ingelogd