Ottin vini - L'Emerico Pinot noir 2019

Ottin vini - L'Emerico Pinot noir 2019

€34,40
Gratis verzending vanaf €150!
Elio Ottin toont ook met Pinot Noir dat hij een top wijnmaker is. Voor deze wijn zijn de druiven afkomstig van hooggelegen wijngaarden (600 tot 700 meter boven zeeniveau) in de bergen rond Aosta. Het koele klimaat en het grote verschil tussen dag en nacht temperaturen zorgen voor druiven met aromatisch fruit en fijne zuren. De druiven worden vergist en rijpen nadien nog enkele maanden in grote foeders van 20 en 30 hectoliter. L'Emerico is een selectie van die stukken wijngaard waarvan geweten is dat zij jaarlijks het meest intense fruit voortbrengen. De naam Emerico verwijst naar de eerste Ottin die Pinot Noir aanplantte en is dus een teken van dankbaarheid naar een vorige generatie wijnmakers.

In het glas krijgen we een iets dieper gekleurde wijn en bij Pinot noir verwijst dit doorgaans naar intensere wijnen. In de neus ruiken we aroma's van jeneverbes, cedertoetsen, tabac, witte peter en aromatische kruiden. Hoe langer je aan deze wijn ruikt hoe meer facetten naar voor komen. In de mond is de wijn intens en vol. De structuur is stevig maar alles blijft mooi fris. In deze wijn proef je de passie van Elio Ottin voor de pinot noir druif!
Print productfiche
Website
ottinvini.it
Algemene info domein
De familie Ottin kweekt sinds generaties druiven in de bergen rond Aosta in het noorden van Italië nabij de Mont blanc. In 2007 besliste Elio Ottin om zelf wijn te gaan maken en dat was meteen een schot in de roos. Van Petite Arvine, Pinot noir en Fumin maakt hij enkele van de beste wijnen uit de regio. Het domein is echter klein en een groot deel van de productie wordt lokaal verkocht in wijnwinkel en restaurants. Ik ben dan ook zeer verheugd dat ik onlangs een allocatie van de zeer begeerde wijnen van Elio te pakken kon krijgen. Meerdere keren behaalde Elio de befaamde Tre Bicchieri in de Gambero rosso wijngids.
Rijpingsmethode
Cuve Inox
Product soort
Wijn
Kleur
Rood
Land
Italië
Regio
Vallée d'Aoste
Producent
Ottin vini
Appelatie
Vallée d'Aoste DOC
Jaargang
2019
Type
gelaagd Kruidig Vol
Flesformaat
75cl
Druivensoort
Pinot Noir
Mousserend/Stil
Stil
Droog/Zoet
Droog
Teeltmethode
Conventioneel

alle prijzen inclusief btw. en indicatief zolang niet ingelogd