Tour des Gendres - Cantalouette blanc 2021

Tour des Gendres - Cantalouette blanc 2021

€11,90
Gratis verzending vanaf €150!

Originele blend van Sauvignon blanc, Chenin en Savagnin!
In het glas krijgen we een heldere licht goudgele wijn met een mooie schittering. De neus doet denken aan wit fruit, citrus en nat krijt. 
In de mond is de wijn strak en fris met een mooie spanning. Mineraal! Citrus, natte steen, licht gerookte toets en groene appel.
Perfect in evenwicht en van het begin tot aan de afdronk heel zuiver en fris.
Heel mooi glas!


Print productfiche
Houdbaarheid
Drink deze wijn best binnen de komende 5 jaar.
Algemene info domein
Bergerac is de natuurlijke voortzetting van de terroirs van Bordeaux met wijngaarden van even grote kwaliteit. Eén van de meest idealistische en visionaire wijnbouwers van Frankrijk is Luc de Conti van Tour des Gendres. Goede wijn, zegt Luc, wordt gemaakt van kwaliteitsdruiven (met kwaliteitstannines) en die bekomt men door de stress uit de wijngaarden te halen. Hier dus geen gebruik van herbiciden en een minimum aan chemische bestrijdingsmiddelen wat een herhaaldelijke bewerking van de bodem impliceert en een goede kennis van ziekten en schimmels. Omdat er geen meststoffen worden gebruikt gaan de wortels tot twintig meter diep de grond in, waarbij we hier ook weer van terroir-wijnen kunnen spreken. In de kelders past Luc oa. de micro-oxidatietechniek van Patrick Ducournau (Chapelle l’Enclos in Madiran) toe: tijdens de rijping op hout gaan minuscule hoeveelheden zuurstof door het vat om een betere rijping van de tannines te verkrijgen.
Vinificatie info
Volledige ontristing, koude schilmaceratie van 48 uur. Klaring door natuurlijke neerlag zonder enzymen. Vergisting in cuve inox op lage temperatuur (18°C). Bâtonnage en micro oxigenatie van de lies gedurende 8 maanden. Rijping op de gistcellen. Klaring met bentoniet en minimale filtering.
Product soort
Wijn
Kleur
Wit
Land
Frankrijk
Regio
Sud-ouest
Producent
Tour des gendres
Appelatie
Bergerac sec AOP
Jaargang
2021
Type
Pittig Fruitig Elegant
Druivensoort
Savagnin Sauvignon Blanc Chenin Blanc
Teeltmethode
Biologisch

alle prijzen inclusief btw. en indicatief zolang niet ingelogd