Domaine des Schistes - Rancio Sec

Domaine des Schistes - Rancio Sec

€24,00
Gratis verzending vanaf €150!
Grenache blanc en macabeu van 60 jaar oude stokken worden overrijp geplukt, zacht geperst en op lage temperatuur vergist. Vervolgens wordt de wijn oxidatief gerijpt in niet volledig gevulde barriques die in een solera systeem zijn opgebouwd. Dat wil zeggen dat er verschillende rijen vaten boven mekaar worden geplaatst en dat de nieuwe wijn wordt toegevoegd in de bovenste rij. Bottelen gebeurt uit de onderste rij vaten. Door dit systeem ontstaat een assemblage van verschillende jaren waardoor de kwaliteit van de wijn ieder jaar gehandhaafd blijft. Deze wijn is uniek in zijn stijl in de roussillon!
Print productfiche
Houdbaarheid
5 jaar
Combinatie gerechten
Aperitief, desserts met wit en geel fruit, gebak, kazen, ...
Website
domainedesschistes.com
Algemene info domein
De wijngaarden van het domaine des Schistes vormen een amfitheater naar de Middelandse zee, in het noorden afgebakend door het massief van Corbières en in het zuiden door de Pyreneeën. Hier, in de vallée de l’Agly op de gemeentes Estagel, Tautavel en Maury, bestaat een grote diversiteit aan bodemsoorten en exposities. Dat zorgt voor verschillende microclimaten die het mogelijk maken om wijnen met zeer diverse persoonlijkheden te maken. De schist of leisteenbodems die zowat overal terug komen geven de wijnen uit dit zeer warme klimaat een typische mineraliteit die zorgt voor fraicheur. Domaine des Schistes toont het grote potentieel van de wijnen van de Roussillon.
Vinificatie info
Manuele oogst op het moment dat de druiven een potentieel van 14,5 à 15° hebben. De druiven worden gekneust maar niet ontrist in de gistingstank gedaan. Spontane gisting in cuve inox aan 20 tot 23°C gedurende een 10 tal dagen. Daarna wordt er geperst en mutatie volgt na de persing voor de muscat à petits grains. De muscat d'alexandrie wordt gemuteerd voor de gisting (mutage sur grains). Muteren is het toevoegen van, in dit geval, een zuivere alcohol bio gecertifieerd.
Rijpingsmethode
sur lies in een gesloten inox vat om oxidatie te vermijden
Product soort
Wijn
Kleur
Wit
Land
Frankrijk
Regio
Roussillon
Producent
Domaine des Schistes
Appelatie
Rancio sec IGP
Jaargang
Type
Nootachtig gelaagd
Flesformaat
50
Druivensoort
Macabeu Grenache blanc
Mousserend/Stil
Stil
Droog/Zoet
Droog
Teeltmethode
Biologisch

alle prijzen inclusief btw. en indicatief zolang niet ingelogd