Il Falchetto - Moscato Passito 2016 (37,5cl)

Il Falchetto - Moscato Passito 2016 (37,5cl)

€25,00
Gratis verzending vanaf €150!
Voor deze wijn worden de takken waaraan de rijpe moscato druiven hangen afgesneden, waardoor de druif op de druivenstok een groot deel van zijn vocht gaat verliezen en gaat indrogen. Na de persing rest er dan een most met een hoog suikergehalte. Deze wordt slecht gedeeltelijk vergist. Het resulaat is een een aromatische zoete wijn met een uitzonderlijke klasse. Een aanrader voor liefhebbers van grote zoete wijnen.
Print productfiche
Houdbaarheid
2-4 jaar
Combinatie gerechten
Moscato wordt gedronken als aperitief, maar misschien is hij nog beter bij desserts met wit of geel fruit (appel, perzik, banaan, ...)
Algemene info domein
De familie Forno is sinds generaties actief in de wijnbouw. Documenten tonen aan dat zij reeds in 1600 hun landgoed Il Falchetto in Santo Stefano Belbo in bezit hadden. Nu zijn het de broers Giorgio, Fabrizio en Adriano die het bedrijf leiden. Vandaag is Il Falchetto een wijnmakerij die gebruik maakt van de meest vooruitstrevende uitrusting voor het verwerken en vergisten van de druiven. Daarbij blijven traditie en respect voor het land zeer belangrijk. De Forno’s bezitten momenteel 3 verschillende domeinen in de Langhe regio en 3 in de heuvels van Monferrato. Op deze wijngaarden worden 9 verschillende druivenrassen verbouwd die typisch zijn voor de regio.
Vinificatie info
Gisting in een gesloten inox cuve (cuve close)
Rijpingsmethode
Cuve Inox
Product soort
Wijn
Kleur
Wit
Land
Italië
Regio
Piemonte
Producent
Il falchetto
Appelatie
Moscato Passito
Jaargang
2014
Type
Exotisch Rijk zalvend
Flesformaat
37,5cl
Druivensoort
Muscat
Mousserend/Stil
Stil
Droog/Zoet
Zoet
Teeltmethode
Conventioneel

alle prijzen inclusief btw. en indicatief zolang niet ingelogd