Jean-Louis Denois - Brut Classique

Jean-Louis Denois - Brut Classique

€14,65
Gratis verzending vanaf €150!
Deze méthode traditionelle uit de regio Limoux is een en al originaliteit. Hij bestaat uit een assemblage van grotendeels rode druiven (pinot noir, syrah! en merlot!), aangevuld met de witte soort chardonnay. Door de lange persing van de rode variëteiten komt een klein beetje kleur vrij uit de schillen, wat zorgt voor de lichte roze tint in de wijn. Deze crémant rijpt ongeveer 12 maand wat er voor zorgt dat frisse fruittoetsen bewaard blijven. Dat maakt het tot een perfecte crémant bij de start van een maaltijd in de zomer.
Print productfiche
Combinatie gerechten
Drink deze schuimwijn als aperitief, bij zeevruchten, sushi, carpaccio of gerookte vis.
Algemene info domein
Jean-Louis Denois is de trotse eigenaar van een van de beste wijngoederen van de appelatie Limoux. Zijn doel is het maken van ‘Vins de plaisir’. Met andere woorden, wijnen die geen jaren kelderrust nodig hebben om tot ontplooiing te komen en aan een correcte prijs/kwaliteitverhouding. Als zoon van een champagnemaker uit een dorp tegen Epernay beheerst hij als geen ander de kunst van het maken van top schuimwijnen. Maar ook zijn stille wijnen doen niet onder en zijn van zeer hoge kwaliteit.
Vinificatie info
De datum van dégorgement wordt op de achterkant van de fles weergegeven. Dit is het moment waarop de fles zijn definitieve kurk krijgt en de tweede gisting op fles dus afgelopen is.
Rijpingsmethode
Cuve Inox
Product soort
Wijn
Kleur
Wit
Land
Frankrijk
Regio
Languedoc
Producent
Jean-louis denois
Appelatie
Vin Mousseux de Qualité
Jaargang
Brut Sans Année
Type
Fruitig en pittig
Flesformaat
75cl
Mousserend/Stil
Mousserend
Druivensoort
Pinot Noir Merlot Chardonnay Syrah
Droog/Zoet
Droog
Teeltmethode
Biologisch

alle prijzen inclusief btw. en indicatief zolang niet ingelogd