Jean-Louis Denois - Bulles d'Argile Sous Bois Brut Nature

Jean-Louis Denois - Bulles d'Argile Sous Bois Brut Nature

€21,40
Gratis verzending vanaf €150!
Deze schuimwijn wordt gemaakt van de nobele druivenrassen Pinot noir en Chardonnay. De wijngaard La Métairie diAlon is 14ha groot en wordt biologisch bewerkt. De ondergrond bestaat uit kalk en klei en de wijngaard ligt op een hoogte van >400 meter wat zorgt voor fraîcheur en balans. Alle druiven worden met de hand geplukt. Deze crémant heeft de kwaliteit van grote champagne!!!
Print productfiche
Houdbaarheid
Drink deze wijn in zijn jeugd als aperitief maar na enkele maanden flesrijping tot 2 jaar doe hij het perfect bij de maaltijd.
Rijpingsmethode
Cuve Inox
Vinificatie info
Enkel de eerste 100 liter van 200 kg druiven wordt bij het persen geselecteerd. Er wordt in houten vaten vergist dmv natuurlijke gisten. De malolactische gisting heeft ook plaats in dezelfde vaten. Na de tweede gisting op fles en de rijping wordt slecht z
Algemene info domein
Jean-Louis Denois is de trotse eigenaar van een van de beste wijngoederen van de appelatie Limoux. Zijn doel is het maken van ‘Vins de plaisir’. Met andere woorden, wijnen die geen jaren kelderrust nodig hebben om tot ontplooiing te komen en aan een correcte prijs/kwaliteitverhouding. Als zoon van een champagnemaker uit een dorp tegen Epernay beheerst hij als geen ander de kunst van het maken van top schuimwijnen. Maar ook zijn stille wijnen doen niet onder en zijn van zeer hoge kwaliteit.
Combinatie gerechten
Dit is een schuimwijn die het perfect zal doen bij de maaltijd. Denk maar aan gevogelte of wit vlees.
Product soort
Wijn
Kleur
Wit
Land
Frankrijk
Regio
Languedoc
Producent
Jean-louis denois
Appelatie
Vin Mousseux de Qualité
Jaargang
Brut Sans Année
Type
Rijk Elegant Vineus
Flesformaat
75cl
Druivensoort
Pinot Noir Chardonnay
Mousserend/Stil
Mousserend
Droog/Zoet
Droog
Teeltmethode
Biologisch

alle prijzen inclusief btw. en indicatief zolang niet ingelogd